Dzika róża (do 40°, owoc proszek)
Ekozielarnia Andrzej Wojtkowski
42.90 zł / szt
W celu złożenia zamówienia prosimy się zalogować.
Zaloguj sięlubZarejestruj się
Waga netto: 500 g
Opakowanie: papierowe, foliowa wstawka, zamykanie strunowe.
Dzika róża jest bardzo bogatym źródłem witaminy C, ale również witamin: B1, B2, B3, A, E, K oraz flawonoidów. Dzięki czemu spożywanie proszku z dzikiej róży:
wzmacnia odporność
działa przeciwzapalnie, przeciwbakteryjnie i przeciwgrzybiczo,
łagodzi ból gardła
reguluje nadciśnienie
wzmacnia naczynia krwionośne,
działa przeciwalergicznie i przeciwwrzodowo,
Owoce dzikiej róży zawierają również substancję zwaną GOPO (galaktolipid), to on razem z witaminami i flawonoidami działa przeciwzapalnie u ludzi, którzy cierpią na stany zapalne stawów i kości. Proszek z dzikiej róży jest stosowany również przez sportowców w celu łagodzenia bólu stawów.
Zastosowanie: Spożywać przed posiłkiem 3 razy dziennie po łyżeczce popijając wodą.
Najlepiej spożyć przed upływem daty podanej na opakowaniu.
Sproszkowany owoc dzikiej róży.
Zalecamy przechowywać w szklanym naczyniu w lodówce. Chronić przed światłem.
Produkt został zebrany ze stanowisk naturalnych, z terenów cennych przyrodniczo, z dala od dróg i ośrodków przemysłowych. Rośliny zaraz po zebraniu suszymy w odpowiedniej temperaturze ( w tym przypadku nie przekraczamy temperatury 40°), aby zachować wysoką jakość produktu, co przekłada się na ich kolor, smak, zapach i właściwości lecznicze. Zioła uprawiane są na terenie ekologicznego gospodarstwa w województwie łódzkim. Ich obróbka odbywa się przy użyciu dawnych narzędzi takich jak: przetak, cep, wialnia, młocarnia, prostówka.